tiistai 12. elokuuta 2008

USKOTTAVA USKO



"Uskottava Usko" on "Kurssi" jonka tarkoitus on alkaa mutta ei koskaan päättyä. Sen tarkoituksena on oppia elämään arjessa sitä "opetuslapsen" elämää jota Jeesukseen uskova on kutsuttu elämään.

Kurssi koostuu kahdesta osasta joista ensimäinen on joka toinen viikko tapahtuva opetus sekä pienryhmät eli "solut" jossa annettua opetusta on tarkoitus yhdessä opetella soveltamaan.

Ajattelemme niin että opetuslapsen elämään kuuluu " 3 suuntaa " jota kohti meidän on tarkoitus kasvaa.

"Suunta 1" on "YLÖS". Se on suhde Jumalaan. Ilman elävää suhdetta armolliseen rakastavaan Jumalaan kaikki opetuslapseus muuttuu väkinäiseksi yrittämiseksi jossa motiivina useinmiten on hyväksytyksi tuleminen oman onnistumisen kautta. Meidän syvin kutsumuksemme on "rakastaa Jumalaa yli kaiken". Tämä on "Käsky" jonka toteuttaminen on täysin riippuvainen siitä olemmeko ensin tulleet rakastetuksi. Eli jopa tämän käskyn toteuttaminen on riippuvainen Jumalan rakkauden tuntemisesta.

"Suunta 2" on "SISÄÄN". Se on se jaettu elämä yhdessä uskovien kanssa. Seurakunta on Kristuksen ruumis maan päällä. Jokainen uskova on "jäsen" tässä ruumiissa jossa Jeesus itse on pää. Tänä "ohjelma ja kulutuskristillisyyden" aikana meillä on suuri yhetyden ja yhteisöllisyyden tarve. Annetut opetukset pyritään välittämään haastavina ja sovellettavina. Opetuslapseus on muuttumista Jeesuksen kaltaiseksi (Pyhitys). Jumala itse tekee tämän työn meissä osittain sanansa kautta mutta myös yhteyden kautta. Pyrimme luomaan sellaisen yhteyden jossa olemme läpinäkyviä ja aitoja toisillemme. Pyrimme myös kannustamaan ja tukemaan toisiamme muutoksessa joka useinmiten on hyvin käytännöllinen ja arjen valintoihin sidottu.

"Suunta 3" on "ULOS". Usko on aina henkilökohtainen mutta Usko Jeesukseen ei voi koskaan olla yksityisasia. Jeesus antoi ennen taivaaseen astumistaan meille käskyn mennä kaikeen maailmaan ja julistaa evankeluimia (Hyvää sanomaa pelastuksesta) kaikille luoduille. Hän sanoi että meidän tulisi "tehdä kaikki kansat opetuslapsiksi ja opetta heitä noudattaam kaikkea mitä hän on käskenyt" (Matt. 28:16-). Useimilla kristityillä ei nykyään ole "tilaa" elämässään toteutta tätä käskyä. Lähetyskäsky ei ole vain ihmisten johdattamista uskoon. Se on ennen kaikkea heidän opetuslapseuttamistaan. Tämän toteuttamisessa jokaisen jäsenen on etsittävä oma paikkansa. Me uskomme että Jumala on antanut jokaiselle oman "vaikutusalueen" jossa on vähintään yksi jota voimme autta uskon tielle. Pienryhmät pyrkivät elämään yhdessä tavalla joka tekee helpommaksi ja luontevaksi tavoittaa uskon ulkopuolella olevia. Me pyrimme luomaan tämän "tilan" sekä ryhmänä että yksilönä omassa elämässämme.

Tässä blogissa tulen julkaisemaan lyhyitä versioita "Uskottava Usko" kurssissa annetuista opetuksista. Lisätietoja saa minulta matti@aspvik.net http://www.aspvik.net/

Ei kommentteja: