keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Todellinen lepo



" Usein me lepäämme kuin me olisimme auto jossa on tankki tyhjä. Me pysäköimme bensa asemalle tai taukopaikalle mutta emme tankkaa oikeaa polttoainetta. Ja sitten ihmettelemme miksi syksyllä autossa tuntuu kuin olisi heti "tankki tyhjä ".

Kesä on levon- ja monien juhlien aikaa. Jokaisen meidän elämäntilanne vaihtelee ja myös levon tarve. Olen kuitenkin huomannut itsessääni ja yleensä meissä uskovissa sellaisen piirteen että me usein tuhlaamme levon ajan sellaiseen "lepoon" jossa emme oikeasti etsi läheisyyttä, hoitoa ja uudistusta. Me vain etsimme lepoa siitä minkä koemme taakaksi. Tietenkin sekin on osa lepoa. Tärkeä on kuitenkin se mihin me siitä taakasta lähdemme ja mitä siellä tapahtuu.
Lepomme laatu näkyy sitten kun palaamme loman jälkeen takaisin arkeen.


Joskus me lepäämme tavalla jolloin emme saa sitä mitä tarvitsemme jotta jaksaisimme syksyllä jatkaa. On vaikea hyväksyä että todellinen lepo löytyy siitä että olemme Jumalan tahdossa.

Se taas vaatii sen etsimistä koko sydämestä.

Jeesus oli riippuvainen siitä että sai vetäytyä pois ihmisjoukosta ja olemaan vain yksin tai lähellä olevien kanssa ilman suuria ulkoisia paineita. Tämä siksi että Isän tahto oli Hänen "ruokansa".
Näin myös uskovien tulisi oppia lepämään. Ilman Jumalan läsnäoloa ja tahtoa me näännymme kuin ilman ruokaa. Silloin omista "töistämme" tulle meille taakkoja jotka eivät hellitä vaikka kuinka pyydämme että "Jumala siunaa, Jumala auta".

Älkäämme sokeasti heittäytykö kesään kuvitellen että lepo löytyy pelkästään itsensä hemmottelemisesta.
Nautinto ei tietenkään itsessään ole synti, muistakaa se. Jumala on antanut meille paljon lahjoja joista saamme iloita ja nauttia. Ongelma on vain se että korvaamme Jumalan läsnäolon nautinnolla.

"Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä annan teille levon. Ottakaa minun ikeeni harteillenne ja katsokaa minua: minä olen sydämeltäni lempeä ja nöyrä. Näin teidän sielunne löytää levon. Minun ikeeni on hyvä kantaa ja minun kuormani on kevyt." ( Matt. 11:28-30 )

Todellinen lepo löytyy Jeesuksen ikeen alta. Huomaa että "ies" ei ole taakka. Jeesus kutsuu
sinne juuri "Työn ja kuormien uuvuttamia". Hän ei kutsu meitä uuden kuorma alle. Tuo ieshän on Hänen ja Hän kantaa sen.
Siksi se on "kevyt". Läheisyys Jeesukseen Hänen ikeen alla on levon paikka.
Lepo ei ole ole vain työn puuttumista vaan sitä että opimme ja uudistumme.
Joillekin lepo voi olla muutakin kuin paikallaan oloa. Se voi olla myös tekemistä.
Olkoon se mitä tahansa niin ratkaisevaa on että Herra saa puhua meille ja uudistaa meitä.

Usein me lepäämme kuin me olisimme auto jossa on tankki tyhjä. Me pysäköimme bensa asemalle tai taukopaikalle mutta emme tankkaa oikea polttoainetta. Ja sitten ihmettelemme miksi syksyllä autossa tuntuu kuin olisi heti "tankki tyhjä".

Suurin osa autoista kulkee lyijyttömällä polttoaineella. Ihminen on luotu niin että Hän
väsyy kun hän täyttää itsensä "jumalattomalla" polttoaineella. Tämä Jumalaton ei ole vain
ole vain moraalittomat ja "pahat" asiat vaan kaikki se mitä me päätämme tietoisesti kysymättä Jumalalta. Elämä Jumalan tahdon ulkopuolella väsyttää koska silloin kuljemme omassa voimassa.

- Voi tottelemattomia lapsia, sanoo Herra. - He laativat suunnitelmia ottamatta minua lukuun, solmivat liittoja minun tahdostani piittaamatta ja niin lisäävät synnin synnin päälle. Minun tahtoani kysymättä he rientävät Egyptiin hakeutuakseen faraon turvaan, suojautuakseen Egyptin varjoon. Mutta faraon turva pettää teidät, Egyptin suoja tuottaa teille häpeän.

( Jes. 30:1-3 )


Lepo on Jumalan tahto ja Jumalan tahto on meille lepo.

Meille Suomalaisille kesä on se aika kun lepäämme. Älkäämme levätkö ilman Jeesusta vaan Hänen kansaan, kuunnellen, oppien uudistuen jotta levon jälkeen voimme jatkaa elämistä lähellä Häntä niin ettemme rakenna itsellemme uusia taakkoja koska
emme ole kuunnelleet Häntä.

Levontäyteistä kesän jatkoa teille kaikille ja "tankki täyteen".

Ei kommentteja: